Cardigans online kopen | Bekijk nu onze collectie (2024)

Cardigans: praktisch en stijlvol tegelijkertijd

Cardigans zijn dé perfecte combinatie van praktisch en stijlvol. Deze vesten zijn niet alleen comfortabel en warm, maar ook een geweldige toevoeging aan elke outfit. Of je nu gaat voor een casual look of voor een chique look, cardigans voor dames zijn het ideale kledingstuk. OTTO heef een ruim aanbod in verschillende cardigans van populaire merken.

Inhoudsopgave

Wat is een cardigan?
Lang, kort, oversized, met of zonder knopen: verschillende modellen van dit damesvest
Hoe combineer je de cardigan?
Het juiste model: deze vesten staan jou het best
Vesten wassen: zo maak je ze goed schoon

Wat is een cardigan?

Een cardigan is een soort vest dat je opendraagt en meestal is voorzien van knopen, een ritsof andere sluitingen. Een cardigan wordt gemaakt van verschillende materialen zoals wol, katoen en acryl. Het vest is verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en lengtes. Het is een veelzijdig kledingstuk dat je draagt als een extra laagje omwarm te blijven of als een statement piece om je outfit af te maken.Cardigans zijn een geweldige manier om warm en tegelijkertijd stijlvol te blijven.

Lang, kort, oversized, met of zonder knopen: verschillende modellen van dit damesvest

Vesten zijn er van lang tot kort, van wijd tot smal en van simpel tot uitbundig.Lees hier welke verschillende stijlen er zijn en waarin ze zich onderscheiden.

Een lang gebreid vest

Lange gebreide vesten zien er casual uit. Ze zijn heel trendy en staan leuk over korte tops, zoals blouses of overhemden. Gilet modellen in een effen kleur zien er ook geweldig uit in combinatie met toffebloemenjurken.

Cardigans met een oversized look

De oversized look is niet alleen populair bij truien, cardigans heb je ook in een oversized versie. Deze vesten zien er leuk uit in combinatie met korte, strakke topjes. Modellen met een grote kraag en grof gebreid patroon geven je een stoere look.

Vesten met een rand van imitatiebont

Vesten met imitatiebontgarnituren zien er stoer uit. De materiaalmix zorgt voor een interessant contrast tussen chic breiwerk en nonchalant imitatiebont. Een cardigan met een imitatiebont is ideaal voor de herfst en geven je een chique en stoere look.

Cardigans zondermouwen

Cardigans zonder mouwen zijn een populair kledingstuk, vooral tijdens dewarmere maanden. Het kledingstuk is ideaal om te dragen over een blouse, t-shirt of jurkje. Het vest voegt een extra laagje aan je outfit toe, maar houdt je outfit tegelijkertijd comfortabel en luchtig

Hoe combineer je de cardigan?

Spreek je met je vrienden af ​​in het café of zoek je een geschikte cardigan voor een office look? Hieronder lees je inspiratie over welke vesten bij welke gelegenheden passen.

Ontspannen in het café: ga voor cardigan van wol in roze, groene of gele pasteltinten

In je vrije tijd wil je er ontspannen en casual uitzien. Combineer een lang wollen vest in pastelkleuren met een losse hemdjurk van denim en sandalen met sleehakken. Zo geniet jij van een ontspannen dagje in het café met je vrienden in stijl!

Serieus op kantoor: ga voor een cardigan in het zwart, wit of beige voor een business casual look

Kies voor een serieuze kantooroutfit een nauwsluitend, effen vest in neutrale kleuren. Combineer het vest met een effen blouse of dunne coltrui. Details zoals borduursels of een elegante kanten zoom maken je outfit helemaal af.

Een avondje in de bar: ga voor een een cardigan in het rood gecombineerd met een leren broek

In de avond mag je outfit wat meer opvallen. Combineer een oversized rood gebreid vest met een zwarte leren legging en eenglitter topmet pailletten. Cardigans met randjes van imitatiebont op de zakken zorgen voor een mooi contrast met de leren broek.

Het juiste model: deze vesten staan jou het best

Kies afhankelijk van je figuurtype vesten die je figuur flatteren en je comfortabel laten voelen. Hieronder lees je een overzicht van welke vesten het beste bij je figuur passen.

Figuurtype X: smalle taille en bredere heupen

Vrouwen met een X-figuur hebben eensmalle taille en wat bredere heupen. Voor vrouwen met een smalle taille zijn vesten die licht getailleerd zijn het mooiste. Kies een koter model om je bredere heupen te benadrukken. Leg de focus op je smalle buik door middel van een losjes gestrikte riem.

Figuurtype H: weinig rondingen

Vrouwen met een H-figuur hebben schouders en heupen die bijna even breed zijn en een minimale taille. Vaak heeft dit figuur veel rechte lijnen en ontbreekt het aan rondingen. Vesten met met driekwart of opgerolde mouwen of een smalle, onopvallende ceintuur maken subtiel een taille. Draag onder je cardigan kleding met veel prints en details. Deze accenten leiden af van je rechte figuur.

Figuurtype V: brede schouders en smalle heupen

Vrouwen met een V-figuur hebben brede schouders en smalle heupen. Vestig de aandacht op je benen en heupen door te kiezen voor een gebreid vest met een losse kraag. Modellen met een V-hals laten je schouders nog smaller lijken. Lange gilets met puntige uiteinden accentueren je benen.

Vesten wassen: zo maak je ze goed schoon

Als je vest vies is geworden, ontkom je er niet aan om hem schoon te maken. Lees hier waar je op moet letten bij het wassen.

  1. Let op de instructies op het product etiket.
  2. Vesten van katoen- en wolmixen was je op maximaal 30 graden in een fijn wasprogramma. Gebruik hiervoor een speciaal wolwasmiddel.
  3. Vermijd het centrifugeren en de droger. Het is beter dat je het vest liggend droogt.
  4. Knobbeltjes, zogenaamde pilling, kun je verwijderen met een wolscheermes. Gebruik dit om voorzichtig over het oppervlak te gaan, zodat de loszittende draden worden afgeschoren.
Cardigans online kopen | Bekijk nu onze collectie (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Porsche Oberbrunner

Last Updated:

Views: 6032

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Porsche Oberbrunner

Birthday: 1994-06-25

Address: Suite 153 582 Lubowitz Walks, Port Alfredoborough, IN 72879-2838

Phone: +128413562823324

Job: IT Strategist

Hobby: Video gaming, Basketball, Web surfing, Book restoration, Jogging, Shooting, Fishing

Introduction: My name is Rev. Porsche Oberbrunner, I am a zany, graceful, talented, witty, determined, shiny, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.