Vind je weg op de campus - Erasmus Magazine (2024)

Special

Waarom is het T-gebouw niet het Tinbergengebouw? Welke kroeg is een aanrader? Welke studentenvereniging past bij mij? Hoe overleef ik het studentenleven? Met deze artikelen leer jij de weg te vinden in Rotterdam, letterlijk en figuurlijk.

Laatst bijgewerkt:

Welkom in Rotterdam! Wij zijn Erasmus Magazine, de belangrijkste onafhankelijke, journalistieke nieuwsbron van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Op onze website vind je artikelen en video’s over onderwijs, het studentenleven en de universiteit. Je kunt ons volgen op Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn.

Bekijk hier een video over ons:

Campus Woudestein

‘Waar moet ik zijn?’ is de vraag die vrijwel elke eerstejaars regelmatig stelt, zeker in die eerste weken als student in Rotterdam. De campus Woudestein is overweldigend en de gebouwnamen zijn soms verwarrend. Daarom tekende illustratorencollectief ikRotterdam een plattegrond van de campus.

Lees meer Vind je weg op de campus met deze plattegrond van EM EM wijst je de weg! Voor eerstejaars studenten heeft EM een plattegrond gemaakt van de…

Het Mandevillegebouw is niet het M-gebouw, maar T. Het Tinbergen- en het Theilgebouw zijn dus niet het T-gebouw, maar H en C. Het Van der Gootgebouw is niet het V- of het G-gebouw, maar M. Hoe zit het nou?

Lees meer Daarom hebben de campusgebouwen deze letters Het Mandevillegebouw is niet het M-gebouw, maar T. Het Tinbergen en het Theilgebouw is…

De benaming van de gebouwen op de campus Woudestein lijkt niet zo consequent te zijn. Sommige gebouwen worden aangeduid met letters, terwijl de rest ook een eigen naam heeft. Waarom heeft een aantal gebouwen wél een eigen naam en naar wie werden ze vernoemd?

Lees meer Waarom sommige gebouwen zowel een letter als een eigen naam hebben De benaming van de gebouwen op de campus Woudestein lijkt niet zo consequent te zijn.…

Van een speciaal toilet voor Koningin Beatrix tot een loopbrug waarmee hoogleraren ‘het plebs’ konden vermijden. De oudste gebouwen op campus Woudestein kennen allerlei geheimen. Restauratie-architect Gerard Frishert leidt EM rond langs de bijzonderste plekken in de gebouwen van het betonnen Monument Woudestein.

Lees meer Het koningstoilet en zeven andere geheimen uit de betonnen blokkendozen op de campus Waarom heeft het Tinbergengebouw de letter ‘H’? Waarom zie je ook bij de gebouwen…

Campus Woudestein is geboren in 1968. Kijk mee naar enkele veranderingen en oordeel zelf of de campus uit de jaren zestig nog te herkennen is.

Lees meer Hoeveel is de EUR veranderd? Kijk zelf maar De EUR mag 105 kaarsjes uitblazen op 8 november 2018. Tijd om eens terug te kijken naar…

Campus Woudestein krijgt er per september 2022 dit gebouw bij. Het gebouw (werknaam Multifunctionele Onderwijsgebouw 2) zal lijken op het Polakgebouw en komt ernaast te staan, aan de kant van de Burgemeester Oudlaan.

Lees meer Woudestein krijgt nieuw gebouw met veel groen, een living room en duurzame ventilatie Campus Woudestein krijgt er per september 2022 een gebouw bij. Het gebouw zal lijken op…

In het voorjaar van 2022, na een vertraging van twee jaar, moet het nieuwe sportgebouw er dan echt staan. Het nieuwe sportgebouw moet onderdak bieden aan drie sporthallen, twee trainingszalen en ongeveer 900 vierkante meter fitnessruimte.En zo gaat het nieuwe sportgebouw eruit zien:

Lees meer Eerste paal nieuwe sportgebouw en onderwijsgebouw geslagen Donderdag werd op de campus Woudestein de eerste paal geslagen van het nieuwe Erasmus…

Het plan is om ook bestaande gebouwen de komende jaren op te knappen. Het Tinbergengebouw staat op die lijst, maar onder meer door een mislukte aanbesteding heeft het wat vertraging opgelopen. Een overspannen aannemersmarkt leidde ertoe dat geen enkele aannemer bereid was de klus te klaren voor het beoogde budget.

Lees meer Eerste impressie: zo gaat het Tinbergen-gebouw eruitzien De aanbesteding ervan is gewonnen door het architectenbureau Cepezed.

Hoe overleef ik?

Aaaaah….het studentenleven. Voor velen is dit de eerste glimp van vrijheid, de eerste kennismaking met het volwassen leven. Je studiejaren kunnen zomaar eens de mooiste jaren van je leven worden. Toch zitten ze vol gevaren en nieuwe verantwoordelijkheden. Hoe kun je het beste leren? Wat moet je nou vanavond weer eten? En ben je eigenlijk wel verzekerd?

Niet alle vaardigheden en levenslessen leer je op school, eerstejaars. Maar maak je geen zorgen: met deze tips, richtlijnen en hulpstukken kom je die studietijd heelhuids door.

Onderdeel van de Special Hoe overleef je… studeren in Rotterdam Aaaaah….het studentenleven. Voor velen is dit de eerste glimp van vrijheid, de…

Studentenleven

Hoe smaakt het bier, komt er gezellig publiek en zijn de snacks een beetje te nassen? EM zoekt de leukste studentencafés en kroegen voor je uit zodat jij weet waar je vanavond kan dansen, daten of drinken.

Onderdeel van de Special Kroegen van Rotterdam De beste en niet zo beste kroegen van Rotterdam

De Eurekaweek is normaal dé plek om studentenverenigingen af te struinen, om te kijken waar het mogelijk klikt. Met coronabeperkingen is het alleen lastig kiezen. Bij EM worden daarom de vijf grootste verenigingen uitgelicht, van groot naar klein.

Onderdeel van de Special Studentenverenigingen De Eurekaweek is normaal dé plek om studentenverenigingen af te struinen, om te kijken…
Vind je weg op de campus - Erasmus Magazine (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Maia Crooks Jr

Last Updated:

Views: 6116

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Maia Crooks Jr

Birthday: 1997-09-21

Address: 93119 Joseph Street, Peggyfurt, NC 11582

Phone: +2983088926881

Job: Principal Design Liaison

Hobby: Web surfing, Skiing, role-playing games, Sketching, Polo, Sewing, Genealogy

Introduction: My name is Maia Crooks Jr, I am a homely, joyous, shiny, successful, hilarious, thoughtful, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.